De Ziua Mondială a Ciocolatei, câştigă un bax de ciocolată ATENŢIE!

Ciocolata Europa FM Multumesc

Ziua de 11 iulie a fost declarată oficial Ziua Mondială a Ciocolatei, în 1995, în Franţa.

Pentru că o sărbătoare atât de dulce nu poate trece nesărbătorită, Europa FM te provoacă să faci o declaraţie dulce unei persoane dragi, printr-un comentariu la acest articol, apoi dă-i share acestui articol pe Facebook ca să o citească.

Puteţi câştiga amândoi, prin tragere la sorţi, un bax de ciocolată ATENŢIE!  (un bax este echivalentul a 10 ciocolate cu lapte  ATENŢIE de 100g).

Istoria ciocolatei, pe scurt

Istoria ciocolatei începe cu 2.000 de ani în urmă, când arborele de cacao era cultivat în America de Sud. Denumirea provine din limba aztecilor de la „chocolatl” care derivă de la „xocolatl” („xococ” – amar şi „atl” – apă sau băutură). Aztecii considerau ciocolata o băutură divină care întăreşte rezistenţa şi combate oboseala, iar o ceaşca din acestă băutură preţioasă îi permite unui om să reziste o zi întreagă fără mâncare.

Ciocolata s-a mâncat pentru prima dată în 1674, sub formă de rulouri si prăjituri.

În 1795, doctorul Joseph Fry din Bristol a inventat o maşină cu vapori pentru a înmuia boabele de cacao, ceea ce a dus fabricarea ciocolatei la scară mare.

În 1874, Fry & Sons a început să vândă „Ciocolată delicioasă de mâncat”, despre care se crede că a fost prima tabletă de ciocolată.

Concurs câştigat de