Confidenţialitate

De vorbă cu experții: Ce facem azi pentru a-i proteja pe copiii noștri care vor deveni adulți? | VIDEO

Infecția cu virusul HPV afectează atât femeile, cât și bărbații. 8 din 10 adulți, deopotrivă femei și bărbați, vor fi infectați cu HPV pe parcursul vieții.

Statisticile mai arată și că infecția cu HPV este implicată în 99% din cazurile de cancer de col uterin, iar România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitate prin cancer de col uterin.

Toate acestea ar putea fi evitate prin protecție corespunzătoare, iar cea mai eficientă formă este vaccinarea.

Europa FM se alătură campaniei de conștientizare a pericolului HPV, oferindu-le ascultătorilor informații din surse avizate prin care le explică părinților cât de importantă este prevenția infectării cu HPV.

Decizia de a-ți vaccina copilul preadolescent sau adolescent are întotdeauna două laturi: una emoțională și una rațională. Cu o informare corectă, din surse de încredere și bine documentate, decizia rațională se creionează natural și ajută orice părinte să facă pasul către prevenția prin vaccinare.

În cadrul acestei campanii, Toader Păun a stat de vorbă cu medicul Gindrovel Dumitra, care a demontat câteva mituri legate de vaccinare, a răspuns întrebărilor care îi frământă pe părinți și i-a îndemnat să stea de vorbă cu medicul de familie referitor la vaccinarea anti-HPV a copiilor adolescenți și preaadolescenți.

Pentru informații detaliate din surse de încredere, puteți accesa site-ul protejeaza-tedehpv.ro.