De Paşti, Papa îi îndeamnă pe catolici să lase deoparte mulţumirea de sine

În timpul predicii pascale, desfăşurate în condiţii de securitate la Vatican, Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşii catolici să lase deoparte mulţumirea de sine şi să-şi reînnoiască credinţa în depăşirea nedreptăţii.

„Credinciosul de astăzi … a cedat unei realităţi care îl face să creadă că nu poate face nimic pentru a depăşi nenumăratele nedreptăţi pe care mulţi dintre fraţii săi le îndură personal (…) a intrat într-o rutină opresivă care l-a privat de memorie”, a spus Suveranul Pontif.

8 adulţi au fost botezaţi la slujba de sâmbătă, inclusiv un solicitant de azil din Nigeria, care a devenit erou în Italia după ce a ajutat la dejucarea unui jaf anul trecut.

Măsurile de securitate au fost mai stricte decât de obicei la slujba de sâmbătă, după ce poliţia italiană a efectuat în cursul săptămânii patru raiduri împotriva unor susţinători suspecţi ai unor grupări teroriste islamiste şi a arestat şapte persoane având legături cu un cetăţean tunisian care a efectuat un atac cu un camion în Berlin.

Duminică, papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie, iar la încheierea celebrării euharistice va adresa tradiţionalul mesaj de Paşti şi Binecuvântarea apostolică, „Urbi et Orbi”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS