David Gilmour, chitaristul Pink Floyd, şi-a început primul turneu mondial solo

După aproape un deceniu de pauză David Gilmour, chitaristul  Pink Floyd, a pornit în primul turneu mondial solo. Pentru primul concert concert David Gilmour a ales un fost amfiteatru roman din Croaţia.

David Jon Gilmour, în vârstă de 69 de ani, a devenit celebru ca membru al trupei Pink Floyd, căreia i s-a alăturat în 1967.

În 1978 a decis să îşi pună talentul în valoare şi ca artist solo, lansând albumul „David Gilmour”. În Statele Unite ale Americii a urcat în Billboard 200 până pe locul 29, în timp ce în Marea Britanie a avut ceva mai mult succes, ocupând poziţia 17 în clasamentul regatului compilat de Official Charts Company. Următorul său album, „About Face”, a apărut în 1984, fiind promovat pentru prima dată şi într-un turneu solo realizat de David Gilmour.

Turneul început în weekend de David Gilmour promovează cel mai recent album solo înregistrat de David Gilmour, intitulat „Rattle That Lock”, ce va fi lansat oficial peste trei zile, pe 18 septembrie. Precedentul material discografic, „On an Island”, a apărut în 2006.