David Cameron recunoaște că ar fi putut gestiona mai bine cazul documentelor Panama

Declaratia sa vine dupa ce, joi, a mărturisit că a deținut acțiuni la firma offshore a tatălui său, decedat în 2010. In acelasi timp, premierul britanic a dat asigurari că va prezenta publicului declarațiile sale de avere din ultimii ani.

După dezvăluirile din dosarul Panama, biroul de presă al premierului britanic David Cameron a transmis presei patru comunicate neclare. Într-un final, joi seara premierul a decis a recunoasca faptul că a deținut acțiuni în această firmă cu sediul în Bahamas.

Totusi, Cameron a precizat ca nu a făcut nimic ilegal și că și-a plătit întotdeauna impozitele și taxele.
El și-a reluat sâmbătă promisiunea de a face publice ‘în scurt timp’ declarațiile de avere din ultimii ani, o premieră pentru un prim-ministru britanic.
„În mod evident, eram foarte furios din cauza lucrurilor pe care oamenii le spuneau despre tatăl meu. A fost un tată minunat. Sunt mândru de tot ce a făcut. Și în curând voi face publice informațiile legate de plata taxelor nu doar pe anul trecut, dar pe mai mulți ani în urmă, pentru că vreau să fiu transparent. Voi deveni astfel primul premier, primul lider al unui partid politic important care face acest lucru, dar cred că este ceea ce trebuie să fac”, a afirmat premierul britanic.

În același timp cu discursul lui Cameron și la o distanță de doar doi kilometri, sute de manifestanți au cerut demisia premierului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS