Datele privind prezența la vot, la alegerile din Venezuela, au fost falsificate

Compania care a furnizat sistemul de vot a anunțat că datele privind prezența la urne, la scrutinul de duminică, din Venezuela, au fost falsificate.

Și opoziția a reclamat că cifrele au fost umflate.

41,5% era prezența anunțată după scrutinul electoral.

Autoritățile electorale din Venezuela au anunțat că peste 8 milioane de alegători au participat, duminică, la scrutinul convocat de președintele Nicolas Maduro pentru alegerea celor peste 500 de membri ai Adunării Constituante, organism care va avea ca principală misiune rescrierea Constituției.

Numai că firma care a contorizat prezența la urne și a furnizat peste 24.000 de aparate pentru votul electornic susține că au fost cu 1 milion de alegători mai puțini. Compania a precizat că va face însă o verificare completă înainte de a anunța procentajul real privind prezența la vot – scrie BBC.

Opoziția a boicotat aceste alegeri și a refuzat să își propună candidați, pe motiv că noua Adunare Constituantă – care va avea capacitatea de a dizolva Parlamentul – va deveni un instrument pentru preluarea puterii de către președintele Nicolas Maduro.Acesta susține însă că Adunarea Constituantă va aduce pacea și va permite țării să se redreseze din punct de vedere economic.

În prezent, Venezuela trece printr-o gravă criză politică și economică, ceea ce a dus la dispariția medicamentelor și a alimentelor de bază de pe rafturile magazinelor. În țară, au loc numeroase proteste pro și contra guvernului, iar în urma manifestațiilor, au murit zeci de persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS