Daniel Prodan – dat afara de la FRF

Directorul sportiv a fost concediat de presedintele Razvan Burleanu

Un nou scandal s-a declansat la conducerea Federatiei Romane de Fotbal, dar a fost din nou stins inainte sa ia amploare.

Unul dintre directorii sportivi – Daniel Prodan a fost concediat de presedintele Razvan Burleanu dupa ce ar fi incercat sa denigreze forul la ultimul turneu al nationalei de tineret sub 19 ani, in Scotia. Seful FRF declara ca nu poate lucra cu un om care a ridicat din vistierie fondurile pentru deplasare, apoi a acuzat federatia ca n-ar fi platit cheltuielile. In plus, Didi Prodan este invinuit ca si-ar fi arogat fara motiv performanta de a fi adus in tara fonduri de la UEFA, iar Razvan Burleanu spune ca nu mai pot colabora in aceste conditii.

Burleanu anunta si ca in nici un caz nu ii va plati lui Prodan cei 100.000 de euro ceruti de acesta ca despagubire dupa concediere. Conflictul nu se va incheia insa atat de usor, pentru ca fostul fundas al nationalei a lansat noi acuzatii la emisiunea ‘Fanatik’. Daniel Prodan il numeste pe seful FRF ‘pusti obraznic’ si ‘neica-nimeni’, spune ca l-ar fi contestat fatis si pe vice-presedintele Gheorghe Chivorchian, care in opinia lui nu poate reprezenta forul, odata ce nu stie nici macar o fraza in limba engleza si il avertizeaza pe Razvan Burleanu ca – ‘se pune cu baietii din Generatia de Aur’. Totodata presedinte Federatiei nu se lasa intimidat, ba chiar are curajul sa vorbeasca iar despre Mircea Sandu si Gica Hagi. El a spus ca cel mai bun fotbalist roman din istorie a dat din nou dovada de misoginism ironizand-o pe Marketa Haindlova: slovaca din fruntea departamentului de relatii internationale, iar cu fostul sef al FRF nu are niciun fel de ‘gentleman’s agreement’, asa cum acesta ar fi afirmat. Mai mult, Sandu ar fi mintit cand a vorbit de fondurile forului.

In fine, Razvan Burleanu anunta ca a inceput recuperarea unor datorii catre FRF si a comandat softuri de monitorizare a antrenamentelor, ca juniorii sa nu mai fie pregatiti ‘dupa ureche’.