Confidenţialitate

Daniel Osmanovici: 7 invenții pentru cafeaua perfectă

Cafeaua a ajuns să fie o invenție pentru întreaga omenire. Boabele de cafea se transformă în licoarea care trezește simțurile și ne pune în mișcare, este o băutură care ne unește și ne transformă mai mult decât am fi crezut.

Boaba de cafea ca să ajungă, însă, să fie cafea a avut nevoie de oameni inventivi, care poate după ce au servit o cafea au descoperit cum poate fi preparată, ce aparate ne-ar putea ajuta și… care este contextul în care este potrivit să o bem.

Așa au apărut filtrul de cafea, presa la rece, capsulele de cafea, aparatul espresso, cafeaua instant. Așa au apărut cafenelele, am inventat motive să ne vedem, să socializăm, să ne revedem cu membrii familiei, să ne facem prieteni, să oferim cadouri sau să găsim motive să călătorim în locuri devenite faimoase pentru cafeaua servită la terase.

Cănile termice. Știți cănile acelea când uiți să pui capacul și ești în mașină și pui frână și dai pe tine?! Da, cana termică este o invenție.

Unul dintre motivele și invențiile mari, socializarea, prietenia, evadarea. Acestea sunt, mai degrabă, sentimente, dar sunt niște invenții care prind foarte bine atunci când ai o cafea în mână și spui bună dimineața, bine te-am găsit. Sunt lucruri care vin odată cu cafeaua.

De fapt, cafeaua și tot universul care o înconjoară pot produce combinații, invenții și motive de povestit în fiecare dimineață. Probabil că prima bârfă a fost la o cafea.