Confidenţialitate

Danemarca va ridica toate restricţiile anticovid: 70% din populaţie s-a vaccinat

Danemarca va ridica toate restricţiile anticovid, după ce 70 % din populaţie s-a vaccinat, iar autorităţile consideră că, în aceste condiţii, boala nu mai este o “ameninţare pentru societate”, dar menţionează că ţara nu a ieşit cu totul din pandemie.

Restricţiile se vor ridica din data de 10 septembrie, graţie unei importante rate de vaccinare.
Ministrul Sănătăţii a declarat că, în condiţiile în care 70 % din populaţia de 5,8 milioane de locuitori s-a vaccinat integral împotriva COVID, epidemia este sub control.

El a subliniat însă că ţara nu a ieşit din epidemie şi a avertizat că guvernul nu va ezita să acţioneze rapid dacă pandemia va ameninţa din nou.

Din 14 august, masca nu mai este obligatorie în transportul public, singurul loc unde mai era cerută.

Din 10 septembrie va dispărea obligaţia de a prezenta un paşaport sanitar în cluburile de noapte, care se vor redeschide la 1 septembrie şi la marile evenimente.
Era deja prevăzut ca acest paşaport să nu mai fie cerut în restaurante, centre de sport şi frizerii începând de la 1 septembrie.

În martie 2020, Danemarca a fost una dintre primele ţări care a impus un regim de semi-lockdown, cu închiderea şcolilor şi a magazinelor cu produse neesenţiale.

Foto/ Pixabay