Dan Voiculescu, după eliberarea din închisoare: Nu există niciun prejudiciu. Mi-au fost furaţi 3 ani din viaţă

Eliberat condiționat după ce a executat o treime din pedeapsa de 10 ani de închisoare, Dan Voiculescu a spus că i-au fost furați 3 ani din viață.

Despre dosarul său, afirmă cu nu există niciun prejudiciu, iar decizia prin care a fost condamnat la 10 ani după gratii va fi atacată.

”Nu este niciun prejudiciu acolo, pentru că decizia 888 din 8 august 2014 va fi demontată de justiţia română – a spus fondatorul trustului Intact.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fondatorul trustului Intact susține că a trăiat ‘’ca într-un acvariu’’ la penitenciarul Rahova. El i-a rugat pe jurnalişti să închidă ochii “pentru a se teleporta la poarta penitenciarului”.

”Eu am vrut prin telepatie să ne teleportăm la poartă la Rahova. Indiferent de vorbe, mie mi-au fost furaţi trei ani din viaţă. Aceşti trei nu mai mi-i dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare, chiar dacă va plăti toată lumea pentru abuzurile făcute, mie aceşti trei ani nu mai mi-i dă nimeni”, a spus Dan Voiculescu. El a precizat că, în perioada în care a stat în ”puşcărie” a avut două ”sentimente profunde, care au ieşit în evidenţă”.

”Primul era un sentiment de durere a pleoapelor, mă dureau foarte tare pleoapele. Motivul era că stăteam foarte mult cu ochii închişi, cred că stăteam mai mult de jumătate de zi cu ochii închişi. Mi-am creat un biotop, un fel de acvariu în care am încercat şi am reuşit să trăiesc, cât poate trăi un om într-un acvariu, dar am trăit trei ani într-un acvariu. Al doilea sentiment, şi mai greu de suportat, a fost regretul că 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost practic implicaţi în acest proces ca să pot eu să fiu adus la închisoare”, a spus Dan Voiculescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Voiculescu dă vina pe fostul președinte Traian Băsescu pentru că a fost condamnat în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

”Acum să ne mutăm la Băsescu în birou şi să auzim cum spunea el, cum îi spunea Coldea lui – mâine luăm judecătorul X, mâine o băgăm pe Camelia Bogdan -, cum ştiau şi îi spuneau cu câteva zile înainte – o să-i dăm zece ani -, cât de mult regreta Camelia Bogdan că nu a putut să-mi dea 20 de ani, din cauza codului penal. În felul ăsta aflăm, nu din gura mea, din gura lor, din gura lui Băsescu, cauza pentru care eu am pierdut trei ani din viaţă”, a precizat Dan Voiculescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Voiculescu a primit decizia magistraților în timp ce se afla la Spitalul Universitar din București, unde a fost internat de vineri pentru că ar fi avut ocluzie intestinală.  Dan Voiculescu a spus că nu a fost operat, dar va fi supus în curând unei astfel de intervenții. El i-a mulţumit doctoriţei de la Spitalul Penitenciar Rahova, care l-a îngrijit, dar şi lui Sorin Oprescu.

”Doamna doctor aproape că m-a obligat să vin la spital, nu voiam să vin, iar domnul Oprescu a reuşit printr-un cocktail de pastile să mă liniştească pentru câteva zile. Sigur voi fi operat, ce am avut eu a fost un fel de pre-infarct, dar pe intestin şi ca atare trebuie operat, o recidivă poate fi fatală”, a menționat Dan Voiculescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pe 8 august 2014.

Avocații patronului INTACT au reușit să-i convingă pe judecători să-l elibereze: au spus despre clientul lor că a fost un deținut model și că a scris 11 cărți în spatele gratiilor.

Procurorii, pe de altă parte, au insistat, fără succes însă, că prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosar și cheltuielile judiciare nu au fost achitate.

După pronunțarea deciziilor de condamnare,  au fost puse sub sechestru mai multe imobile și terenuri deținute de familia Voiculescu. Unele au fost scoase la licitație și vândute, însă sumele încasate sunt extrem de mici, în comparație cu prejudiciul creat.

Cele mai valoroase active rămân însă fostele sedii ale Antena 1, Antena 3 și Grivco, situate în nordul Capitalei.    Valoarea estimată a acestora depășește 32 de milioane de euro – așadar, mai mult de jumătate din paguba produsă în dosarul ICA.  După un scandal care a durat câteva zile, jurnaliștii INTACT s-au văzut obligați să părăsească acele imobile, iar ANAF s-a angajat că le va valorifica.

Până în prezent, nicio clădire nu a fost vândută sau închiriată.

Cu privire la neplata prejudicului, avocatul lui Dan Voiculescu a spus că este vina statului: ANAF a reușit, în 3 ani de zile, să vândă doar o singură proprietate dintre cele puse sub sechestru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS