Dan Petrescu, din nou campion al României la tăiat lemne

Campionatul național STIHL Timbersports s-a desfășurat la Zizin, iar Dan Petrescu a revenit pe podium pentru a 5-a oara, în calitate de campion național la tăiat lemne, obținând 76 de puncte, pe totalul probelor.

Fostul campion, Cser Szilard a adunat doar 48 de puncte, calificându-se pentru Mondiale doar pe postul de rezervă.

Campionatul Mondial are loc la Praga, la începtul lunii noiembrie, iar echipa națională care ne va reprezenta va fi formată din 4 sportivi și o rezervă.

Pe lângă Dan Petrescu (34 ani), care va reprezenta România și la proba de individual, echipa națională va fi formată din David Balázsi (21 ani), Ionel Mariniță (31 ani) și Costel Pleș (37 ani).

“Pe ansamblu, timpii și punctajele de anul acesta au fost peste anul trecut. Anul acesta am introdus și un sistem de bonificații financiare pentru atleții care își depășesc rezultatele față de anul trecut, pentru fiecare probă în parte. Și iată că unii sportivi, ca David Balázsi au reușit timpi mai buni la fiecare probă. Nivelul de motivare al echipei și performanțele obținute la naționale, ne determină să ne concentrăm anul acesta mai bine să obținem un loc între primele 10 echipe la nivel mondial”, declară Ioana Ghineț, coordonator STIHL Timbersports România.

Probele de concurs la care s-au întrecut participanţii la naționalele de la Zizin au fost tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferăstrăul, tăierea verticală, tăierea la înălţime și tăierea cu „hot saw” – un super-motoferăstrău, cu circa 60CP și o viteză a lanţului de pese 220km/h.

Primul Campionat Național STIHL Timbersports a avut loc în iunie 2010 la București, anul trecut fiind organizat la Reghin.

Disciplina tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri, pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local.

De-a lungul timpului aceste „încercări de forţă” s-au transformat într-o concurs desfăşurat la un nivel atletic înalt. În anul 1985 s-au lansat competiţiile STIHL TIMBERSPORTS, sub forma unei serii de concursuri, în SUA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS