Dâmbovița: Percheziții la suspecți de cămătărie și proxenetism

29 de percheziții la suspecți de cămătărie, şantaj şi proxenetism in Judetul Dambovita. Acestia ar fi recurs la acte de violenta in situatiile in care nu-si recuperau banii cu dobanda stabilita si ar fi recrutat persoane pentru practicarea prostituției.

 

La acțiune participă 200 de polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă și 90 de luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.

Perchezițiile au loc în Târgoviște, Dragomirești, Voinești, Dobra, Finta, Pucioasa.

Sunt puse în executare 47 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, pentru audieri şi luarea măsurilor legale ce se impun.

 

Din cercetări reiese că  membrii grupării  ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane. În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate  şi dobânda stabilită ar fi recurs la ameninţarea cu acte de violenţă. De asemenea, aceştia ar fi recrutat mai multe persoane pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate. Prejudiciul cauzat este estimat la 50.000 de euro.Acțiunea este sprijinita de  Serviciului Român de Informații, Direcţia Operaţiuni Speciale şi  Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS