”D’ale Lolelor” – premieră la Teatrul Național Sibiu / București: Recital de poezie în Pasajul de la Universitate

La ‘Teatrul Național din Sibiu’ – secția germană – este programată premiera ‘D’ale Lolelor’. În București, la ARCUB, se desfășoară atelierul de creație ‘Zmeie la ARCUB’ iar în Pasajul de la Universitate trecătorii sunt invitați în ‘Livada cu poeme’.

La Teatrul Național ‘Radu Stanca’ din Sibiu – secția germană – are loc sâmbătă, la ora 19.00, premiera spectacolului ‘D`ale Lolelor’, în regia lui Șerban Puiu.

Regizorul Șerban Puiu montează un nou spectacol la Secția Germană a TNRS, după un text al autorului englez Dave Freeman, o comedie cu situații imprevizibile și personaje pitorești. Premiera spectacolului ‘D`ale Lolelor / Ein Bett voller Urzeln’ va avea loc sâmbătă, 21 martie, ora 19:00 (avanpremieră vineri, 20 martie) şi se va juca în limba germană, cu traducere în limba română.

‘D’ale Lolelor’ este o adaptare după farsa britanică a scriitorului Dave Freeman, ‘Un pat plin de oaspeți’. Spectacolul ne spune povestea a două cupluri aflate în vacanță într-o pensiune din Transilvania și cazate din greșeală în aceeași cameră de hotel.

Sâmbătă, de la ora 11.00, la sediul ‘Centru Cultural București’ din Strada Batiștei are loc evenimentul ‘Zmeie la ARCUB’ – un laborator de creaţie şi divertisment pentru copii.

Tot sâmbătă este sărbătorită Ziua Internațională a Poeziei. În București, în pasajul de la Universitate, între orele 17.00 și 19.00, are loc evenimentul ‘Livada cu poeme’, un performance vizual-poetic propus de designerul Radu Vişan. Pe o scenă special amenajată mai mulți poeți vor recita poeme.