Dacian Cioloș explică în ce condiții primește încă indemnizație de la Bruxelles

Premierul Dacian Cioloș explică de ce încă primește indemnizație de peste 8.300 euro lunar de la Comisia Europeană la doi ani de la terminarea mandatului. 16 foști comisari europeni, printre care și actualul premier la României, primesc până la sfârșitul anului 2017 indemnizații lunare.

Premierul Cioloș spune că indemnizația nu este o noutate

Premierul Dacian Cioloș: “E o perioadă de trei an. A început în noiembrie 2014 și se încheie în noiembrie 2017. Ea apare în declarația de avere, totul a fost făcut transparent. Nu sunt bani care să vină de la firme private care să aibă contracte cu Guvernul. Sunt bani pe care îi am de la o instituție publică și care vin în baza unui regulament european. N-au nicio legătură cu responsabilitatea pe care o am în momentul de față.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prin această indemnizație, Comisia Europeană dorește să evite conflictele de interese și să îi facă pe foștii comisari să nu se angajeze în joburi în care ar putea să folosească informații pe care le știu de la Bruxelles.

Informațiile ar fi propulsate în presă în contextul validării lui Dacian Cioloș ca propunere a PNL pentru funcția de premier, după 11 decembrie, spune premierul.

Premierul Dacian Cioloș: “Persoana mea și imaginea mea vor fi ținta a nenumărate informații. Eu am fost și am să rămân în continuare clar, direct, onest și deschis. N-am nimic de ascuns și sper să nu aibă nici alții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS