Confidenţialitate

Cutremur de 6,7 în Filipine, soldat cu mai multe persoane rănite și pagube materiale | VIDEO

Cutremur de 6,7 în sudul Filipine vineri, 17 noiembrie 2023. O persoană a murit în urma seismului, potrivit Reuters, iar alte zeci au fost rănite. Cutremurul din Filipine a produs și pagube materiale, mai multe clădiri fiind distruse. Inițial, cutremurul a fost încadrat la o magnitudine de 6,8, însă ulterior specialiștii au stabilit magnitudinea finală la 6,7. Cutremurul a avut loc la ora 16:14, ora din Filipine.

Cutremurul s-a produs în largul Insulei Mindanao, la o adâncime de 60 de kilometri, potrivit Centrului German de Cercetare pentru Geoștiință, mai scrie Reuters. În urma unui raport inițial, cel puțin o persoană a murit, iar alte 18 au fost rănite.

De asemenea, clădirea birourilor municipale și sala de sport din oraș au fost avariate în urma cutremurului, iar energia electrică a fost întreruptă, a declarat Angel Dugaduga, un oficial responsabil în dezastre din orașul e coastă Clan.

Philippine Red Cross: am mobilizat voluntari și armata în urma cutremurului

Crucea Roșie din Filipine a transmis într-o postare pe Twitter că au mobilizat echipe din cadrul armatei, dar și voluntari pentru a putea ajuta victimele în urma cutremurului.

Cutremurele din Filipine, frecvente în zonă

Filipine se află într-o zonă denumită „Inelul de Foc”, o centură de vulcani care încojoară Oceanul Pacific și care este predispusă la activitate seismică.

Agenția filipineză de seismologie PHIVOLCS și Centrul de Alertă pentru Tsunami din Pacific au declarat că nu se așteaptă la un tsunami în zonă.

Directorul agenției filipineze de seismologie: Ar putea fi replici de până la 6,2

Directorul PHIVOLCS – Teresito Bacolcol – a declarat pentru un post de radio că intensitatea cutremurului a fost „distructivă, așa că ne așteptăm la pagube”.

Cutremurul de 6,7 din Filipine a durat doar câteva secunde, a mai precizat Teresito Bacolcol și a sfătuit locuitorii să fie în alertă și pentru replici cu magnitudinea de până la 6,2.

Sursa foto colaj: Twitter / Philippine Red Cross, PHIVOLCS

Citește și: ANM: De vineri noapte ninge la munte. Cum este vremea în restul țării în weekend | AUDIO