Confidenţialitate

Cutremur de 4,9 în județul Gorj. Primarul din Târgu Jiu: „Până în acest moment, nu avem nicio clădire afectată”

Pe 20 martie 2023, la 16:02 în Oltenia, Gorj, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,9, la adâncimea de 15 kilometri. Cutremurul s-a produs la 16 kilometri NV de Târgu Jiu, 66 kilometri NE de Drobeta-Turnu Severin, 70 de kilometri S de Hunedoara, 84 de kilometri S de Deva, 97 de kilometri E de Reșița și 99 de kilometri V de Râmnicu Vâlcea, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

UPDATE 16:32. Toate școlile au fost evacuate. De la spitale se așteaptă date

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis echipe în recunoaștere, iar de la unitățile medico-sanitare sunt așteptate date și informații.

UPDATE 16:30. Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu la Europa FM: „Până în acest moment, nu avem nicio clădire afectată. Ținem legătura cu reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”

„Directorul unității de învățământ a luat această hotărâre. S-ar putea să fie mai mulți directori, încă nu am făcut o centralizare, dar pe instructajul pe care l-au primit în situații de genul acesta directorii pot să ia o astfel de hotărâre – să evacueze școala pentru perioada imediat următoare.Este vorba despre Școala Sfântul Nicolae din ce înțeleg și cred că directorul de acolo a procedat foarte corect.

Până în acest moment, nu avem nicio clădire afectată. Ținem legătura cu reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru că noi, de o lună de zile, suntem în alertă maximă și ținem legătura unii cu ceilalți pentru a putea vedea exact dacă s-au produs pagube în urma cutremurelor”, a spus Marcel Romanescu la Europa FM.

Întrebat cum a simțit cutremurul, primarul din Târgu Jiu a spus că: „Chiar în biroul meu. Le-am resimțit și pe cele dinainte. Doamne ajută că și intensitatea a fost mai redusă, dar și durata. Din punctul meu de vedere, cred că nu a depășit 2 secunde”.

UPDATE 16:15. Elevii au fost evacuați din Școala Sfântul Nicolae din Târgu Jiu

Elevii de la Școala Sfântul Nicolae din Târgu Jiu au fost evacuați, a declarat pentru Europa FM Marcel romanescu – primarul din Târgu Jiu.

Știre inițială

Sursa foto: INCDFP

Cutremur de 4,9 în județul Gorj, la 16:02, la adâncimea de 15 ilometri. INCDFP a catalogat seismul drept unul de gradul V.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Dezvoltării: România nu este pregătită pentru un eventual cutremur | VIDEO