Cura de slabire fara carbohidrati, periculoasa (AUDIO)

În ultimii ani, în România, curele de slăbire exclud carbohidrații.

Când vorbim despre dieta de slăbit, de pierderea în greutate, în ultimii ani, în România, tendința este de a se ține o dietă foarte slabă în carbohidrați.

Acest lucru nu este neapărat în avantajul sănătății noastre pe termen lung și nici în avantajul pierderii în greutate.

Când vorbim despre dieta de slăbire, de pierdere în greutate, în ultimii ani în România, oamenii tind să țină o cură foarte săracă în carbohidrați. Acest lucru nu este benefic sănătății pe termen lung, și nici nu ajută procesul de slăbire. O dietă prea săracă în carbohidrați predispune la un prost control glicemic, la epuizare, pentru că glucidele, hidrații de carbon sunt cele care dau energie. Fără ei nu se poate. Fiecare glucidă se transformă în corp într-o moleculă mai simplă de glucoză, care va intra în fiecare celulă, se va arde și va produce energie. Deci, fără glucide nu se poate. De obicei, după o perioadă de două săptămâni sau o lună de dietă drastică, prea săracă în hidrați de carbon, va apărea o poftă enormă de carbohidrați și atunci, se vor consuma dulciuri în exces. Așadar, se pot consuma carbohidrați care se absorb lent, oferă sațietate și care induc un bun control glicemic și mențin starea de bună dispoziție.

Medicul nutritionist Ruxandra Plesea va asteapta cu mai multe detalii pe www.newlifeform.ro, cat si pe www.fundatiacaleavictoriei.ro.