Confidenţialitate

CM 2018: Rusoaicele, avertizate să nu întreţină raporturi sexuale cu străini

Sute de mii de microbişti sunt aşteptaţi în Rusia pentru a urmări meciurile de la Cupa Mondială de fotbal 2018, iar în acest context un înalt funcţionar le-a avertizat pe localnice să nu întreţină raporturi sexuale cu străini de alte rase, informează DPA.

Copiii de rase mixte aduşi pe lume de mame din Rusia după Jocurile Olimpice de vară din 1980 de la Moscova au ajuns să fie numiţi ”copiii Olimpiadei”, a amintit intervievatorul.

Taţii pleacă, iar copiii rămân în Rusia cu mamele lor, a spus Pletnyova. ”Mi-aş dori ca oamenii din ţara noastră să se căsătorească din dragoste”, a continua ea. ”Nu contează naţionalitatea atât timp cât sunt cetăţeni ai Rusiei”, a adăugat ea.

Fotbalul din Rusia s-a confruntat mult timp cu acuzaţii de comportament rasist manifestat de fani la adresa jucătorilor străini. Printre astfel de incidente s-au numărat adresarea unor sunete asemănătoare celor de maimuţă şi aruncarea de coji de banană pe teren.

FIFA, organismul de conducere al fotbalului, pune în prezent un plus de presiune pe Rusia pentru prevenirea unor asemenea incidente în contextul în care această ţară găzduieşte cea mai prestigioasă competiţie a acestui sport, care are loc o dată la patru ani.

Luna trecută, FIFA a amendat Uniunea de Fotbal din Rusia cu 22.000 de lire (30.000 de dolari) după ce publicul prezent în tribune la un meci amical desfăşurat în St Petersburg împotriva Franţei a intonat cântece cu tematică rasistă adresate jucătorilor străini.

Ediţia a 21-a a Cupei Mondiale de fotbal va fi găzduită de Rusia cu începere de joi şi până pe 15 iulie şi este prima Cupă Mondială care are loc în Europa de Est

La turneul final vor evolua 32 de echipe. Partidele de la CM 2018 se vor disputa pe 12 stadioane din 11 oraşe din Federaţia Rusă.