Confidenţialitate

Cupa Mondiala: Belgia – Anglia 1-0

Deja calificate, cele două reprezentative și-au menajat titularii și a rezultat un meci aproape amical în care nici una dintre echipe nu a ținut să câștige, mai ales că învingătoarea are traseu teoretic mai greu spre finală. Belgia s-a impus prin golul lui Januzaj din debutul reprizei secunde și va juca în optimi cu Japonia după care ar putea urma Brazilia iar în semifinale una dintre Franța, Argentina, Uruguay sau Portugalia. În schimb, Anglia va juca acum cu Columbia iar în sferturi cu câștigătoarea dintre Elevtia și Suedia pentru ca în semifinale, cel mai probabil, să întâlnească Spania sau Croația.
În celălalt meci din grupă Tunisia a învins cu 2-1 Panama după ce a revenit de la 0-1 la pauză. Ben Youssef și Khazri au marcat golurile primei victorii din istoria ‘’vulturuilor cartaginezi’’ la o Cupă Mondială.
Columbia a câștigat grupa G după ce s-a impus cu 1-0 în fața Senegalului, gol marcat de Mina după un corner în minutul 74. Reprezentativei africane i-a fost refuzat un penalty în minutul 17 după consultarea sistemului video și avea să rateze apoi calificarea pe criteriul fair-play. Senegalezii au fost la egalitate perfectă cu Japonia însă au încasat mai multe cartonașe galbene în cele 3 meciuri jucate.
Niponii au pierdut,0-1 cu Polonia, gol marcat de Bednarek în minutul 59, iar după ce au aflat că dincolo Columbia a deschis scorul au preferat să nu riște nimic și să conserve rezultatul. Vedetele Japoniei, Honda și Kagawa au fost menajate de selecționer alături de alți câțiva titulari.

Astăzi este zi de odihnă iar de mâine încep optimile. Franța – Argentina și Uruguay – Portugalia vor fi primele, apoi duminică Spania – Rusia și Croația – Danemarca; luni Brazilia – Mexic și Japonia – Belgia iar marți se va încheia prima rundă eliminatorie cu meciurile Suedia – Elveția și Columbia – Anglia. Partidele sunt programate de la orele 17 și 21.