Cumpăruri cu cardul de Black Friday: suma medie procesată online cu cardul pentru cumpărăturile online de BLACK FRIDAY 2014 se va dubla

Majoritatea retailerilor online din România au setat ziua de 21 noiembrie pentru ediția Black Friday 2014.

Numărul tranzacțiilor procesate online cu cardul de Black Friday 2014 va crește cu peste 50% față de media anuală, iar suma medie procesată online cu cardul pentru cumpărăturile online de Black Friday 2014 se va dubla, potrivit estimărilor NETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți online cu cardul din România și liderul pieței locale de mobile payments.

Conform informațiilor NETOPIA mobilPay, suma medie pe care o vor cheltui românii anul acesta pe produsele pregătite de comercianții români, cu ocazia Black Friday, se va ridica la circa 340 de lei, de aproape două ori mai mare față de suma medie tranzacționată online cu cardul în restul anului, în valoare de circa 180 lei.

În cadrul ediției Black Friday 2013, suma medie plătită online cu cardul s-a ridicat la circa 260 de lei, în timp ce tranzacția medie procesată online s-a ridicat la circa 150 de lei.

Vârful de vânzări înregistrat de comercianții online care pregătesc oferte speciale de Black Friday se va resimți și la nivelul numărului de plăți online realizate de români, care va crește cu până la 55% față de media anuală procesată în România.

Potrivit estmărilor NETOPIA mobilPay, circa 65% din totalul plăților online cu cardul generate de Black Friday vor fi realizate de pe laptop-uri și calculatoare, respectiv 35% de pe telefoane smart, indiferent de sistemul de operare, precum și de pe tablete.

Având în vedere numărul foarte ridicat de oferte anunțate de comercianții online, care vor duce implicit la o creștere masivă a plăților online cu cardul, reprezentanții NETOPIA mobilPay, alături de partenerii săi MasterCard și Garanti Bank, le recomandă tuturor celor care intenționează să cumpere cu cardul de Black Friday, dar și comercianților, să se asigure că procesatorii au implementat cel puțin sistemul de siguranță a plății 3D Secure, pe lângă pagina de plată securizată (SSL).

‘Chiar dacă plata online cu cardul este, realmente, cea mai sigură metodă și cea mai simplă cale de a proteja clientul de eventuale fraude, livrări greșite sau produse deteriorate, recomandăm să se urmărească îndeaproape și filtrul suplimentar 3D Secure. Existența acestuia demonstrează implicarea comercianților în asigurarea unor tranzacții transparente, sigure și corecte’, explică Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.