Confidenţialitate

“Cuminţenia Pământului”: Parteneriat între Ministerul Culturii și eMAG pentru restituirea donaţiilor  

Ministerul Culturii a anunţat, joi, un parteneriat cu eMAG pentru restituirea donaţiilor din cadrul subscripţiei publice pentru cumpărarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”.

Într-un comunicat remis News.ro se arată că persoanele care au donat prin intermediul platformei emag.ro vor transmite cererile tip către acest operator la adresa de e-mail restituiribrancusi@emag.ro sau folosind un link dedicat.

În ceea ce priveşte donatorii neidentificaţi, ei au posibilitatea de a depune o cerere de restituire a sumelor până pe 30 iunie 2020.

Toate informaţiile pe această temă au fost publicate pe site-ul Ministerului de la începutul lunii aprilie.

Guvernul a propus ca achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi să se facă printr-un efort comun al statului român şi al cetăţenilor.

Executivul a alocat suma de 5 milioane de euro, iar restul de 6 milioane de euro urmau să fie colectate prin intermediul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi juridice.

Suma strânsă până la 30 septembrie 2016, ziua în care conturile deschise la mai multe bănci pentru donaţii au fost închise, a fost de puțin peste un milion de euro.