Confidenţialitate

Cum va fi vremea până pe 14 februarie

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în perioada 1 – 14 februarie 2021.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Vremea în Banat, pentru următoarele două săptămâni

În prima săptămână vremea se va încălzi treptat și se vor înregistra valori termice mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 15 grade, iar a minimelor va atinge 4…5 grade.

În cea de a doua sătămână se va răci, astfel încât în ultimele zile media maximelor termice va fi între 2 și 6 grade, iar a minimelor între -6 și -2 grade.

Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Vremea în Crișana, pentru următoarele două săptămâni

Vremea va intra într-un proces de încălzire până spre sfârșitul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime se va situa între 10 și 14 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade.

În cea de a doua săptămână se va răci treptat, mai ales în ultimele zile; în general, media maximelor termice va fi de 3…5 grade, iar a minimelor de -6…-3 grade. Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Vremea în Transilvania, pentru următoarele două săptămâni

Până în data de 5 februarie vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi în creștere. Media maximelor va urca de la 4…5 grade, până la 10…13 grade, iar a minimelor de la -1…0 grade, până spre 3…4 grade.

În intervalul următor se va răci treptat, astfel că, după data de 10 februarie, media temperaturilor maxime va coborî spre 2…3 grade, iar a minimelor până la -9…-8 grade.

Trecător, vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat până în data de 5…6 februarie, apoi pe arii mai extinse.

Vremea în Maramureș, pentru următoarele două săptămâni

Vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 5 februarie, când media temperaturilor maxime va atinge 9…11 grade, iar a minimelor 2…4 grade.

Apoi se va răci treptat, mai ales după data de 9 februarie, când media maximelor se va situa în general între 1 și 4 grade, iar a minimelor între -8 și -4 grade. Temporar, vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi.

Vremea în Moldova, pentru următoarele două săptămâni

Vremea se va încălzi până în jurul datei de 5 februarie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar a minimelor va atinge 3…4 grade.

Ulterior se va intra într-un proces de răcire, treptat maximele se vor apropia de pragul înghețului, minimele vor coborî sub acesta, iar media lor se va situa în general între -8 și -4 grade.

Pe alocuri vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului, precum și între 6 și 11 februarie.

Vremea în Dobrogea, pentru următoarele două săptămâni

În prima săptămână, media temperaturilor maxime va avea variații între 7 și 13 grade, iar a minimelor între 2 și 7 grade.

În cea de a doua săptămână se va răci, astfel că în ultimele zile din interval media maximelor termice va fi cuprinsă între 1 și 4 grade, iar a minimelor între -5 și -2 grade.

Temporar, vor fi precipitații la începutul intervalului și din nou după data de 6 februarie.

Vremea în Muntenia, pentru următoarele două săptămâni

Valorile termice diurne vor fi în creștere până în data de 5 februarie, când media maximelor va atinge 13…15 grade, apoi vor scădea, astfel că spre sfârșitul intervalului aceasta nu va mai depăși 4…6 grade.

Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în prima săptămână și vor atinge în medie 2…4 grade, dar în cea de a doua vor scădea, pentru ca în ultimele zile, în medie, valorile termice să scadă sub -5…-4 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 6 februarie.

Vremea în Oltenia, pentru următoarele două săptămâni

Vremea va intra într-un proces de încălzire până în data de 5 februarie, când temperaturile maxime vor atinge, în medie, 14…16 grade.

Ulterior se va răci treptat, iar între 10 și 14 februarie media maximelor termice se va menține, în general sub 5…6 grade.

Temeraturile minime vor fi relativ constante în prima săptămână și se vor situa în jurul a 3 grade, apoi vor scădea, iar la sfârșitul intervalului de prognoză media lor va putea coborî sub -5 grade.

Temporar, vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare între 6 și 11 februarie.

Vremea la munte, pentru următoarele două săptămâni

Media temperaturilor maxime va fi pozitivă în prima săptămână, cu valori de până la 5…6 grade, apoi va deveni negativă, iar în ultimele zile va fi cuprinsă în general între -6 și -3 grade.

Media minimelor termice se va menține sub zero grade, iar cel mai frig va fi spre sfârșitul celei de a doua săptămâni când aceasta va scădea sub -10 grade. Temporar, vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Foto: Inquam/George Călin