Confidenţialitate

Cum şi-a găsit succesul Catrinel Menghia

Catrinel Menghia a apărut în calendarul Sports Illustrated 2007 şi în Sports Illustrated Swimsuit Edition 2006, dar şi pe coperta ediţiei sud-africane a Sports Illustrated Swimwear 2009. Menghia, care a fost, pentru o perioadă, imaginea Emporio Armani, a pozat pentru numeroase reviste şi este imaginea mărcii de automobile Fiat 500 Abarth. Din această postură, Catrinel Menghia a apărut, în 2012, într-o reclamă la Fiat 500 Abarth, alături de actorul american Charlie Sheen.

În afară de cariera de fotomodel, Catrinel Menghia a avut roluri consistente în mai multe filme, atât lungmetraje, cât şi seriale. În 2011, a debutat în scurtmetrajul “La promessa”, apoi a primit un rol în lungmetrajul “Tutti i rumori del mare”, ambele semnate de Federico Brugia. Ulterior, a avut rolul principal în filmul “Città Ideale” de Luigi Lo Cascio, prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia în 2012.

Totodată, Catrinel Menghia a jucat în două episoade din serialul “CSI – Crime şi Investigaţii/ CSI: Crime Scene Investigation”, care au fost difuzate în 2013 la reţeaua de televiziune americană CBS. În 2012, pentru a cincea oară, CSI a fost desemnat cel mai urmărit serial de televiziune din lume.

Cel mai recent, Catrinel Menghia a apărut, alături de actori precum Salma Hayek şi Vincent Cassel, în filmul “Il Racconto Dei Racconti/ Tale of Tales”, de Matteo Garrone, care a fost selectat în competiţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de la Cannes.

De asemenea, Menghia a fost protagonista scurtmetrajului “L’errore”, în regia lui Brando De Sica, care a fost nominalizat la categoria cel mai bun film scurt, la ediţia din acest an a premiilor David di Donatello, considerate “Oscarurile italiene”.

„Poți să lucrezi până la 50 de ani, fără să fii Naomi Campbell, cu condiția să te menții în formă. Într-o vreme, lucrau mult fetele foarte tinere. Spre fericirea mea, în ultimii ani, au început să fie apreciate femeile – frumoase sau cu o carieră. Am prins valul ăsta și sunt mulțumită”, spune Catrinel Menghia în primul Harper’s BAZAAR România din 2016.

Catrinel Menghia este prezentă pe prima pagină a revistei Harper’s BAZAAR România , disponibilă pe piaţă de câteva zile. Catrinel Menghia a stat de vorbă cu BAZAAR despre drumul ei de la o adolescentă preocupată de sport, dar nu și de modă, la un supermodel, despre cum actoria a ajutat-o să-și recapete energia după destrămarea mariajului ei și despre țintele înalte pe care le are acum, la 30 de ani. Volubilă și cordială, ea dezvăluie diverse experiențe din viața ei, dar povestește cu sinceritate și despre ambiții, oameni importanți pentru ea și lucruri pe care le-a învățat pe propria-i piele.

„Personalitatea, atitudinea, stilul personal, toate acestea sunt factori care pot schimba dramatic parcursul unui model. Pot ridica sau zdrobi cu o viteză uimitoare o fată la început de drum. Firește, vorbim de calități necesare oricui, însă cu atât mai importante atunci când întreaga carieră se bazează aproape exclusiv pe imagine. Iar când această charismă este dublată de talent actoricesc, succesul este garantat.
Indiscutabil, Catrinel Menghia, modelul de pe coperta acestei ediții, întrunește toate calitățile de mai sus. Ba chiar mai mult, a reușit să iasă din anonimatul pe care industria îl impune de obicei modelelor și să se descotorosească de toate etichetele care se pun de obicei. Am descoperit-o delicioasă, înțeleaptă, rafinată și simplă. Femeile își doresc să fie ca ea, iar bărbații își doresc să fie a lor.

Catrinel este frumoasă, extrem de frumoasă. Nu-i de mirare că lucrează acum, la 30 de ani, la fel de mult ca la început și nici că a reușit în doar câțiva ani să facă parte din distribuția a numeroase proiecte cinematografice. Catrinel este primul supermodel al României. Iar acesta e doar începutul, Catrinel țintește tot mai sus”, consideră Andrei Iovu, redactor-şef Harper’s BAZAAR România .