Cum să reglăm în mod normal horonii organismului

Hormonii sunt produșii de secreție ai glandelor endocrine, care circulă prin corpul nostru și asigura buna funcționare a mai multor procese fiziologice din organism. De aceea, orice modificare a ritmului de secreție hormonal poate induce probleme serioase de sănătate. Printre glandele endocrine se numără glanda tiroidă sau glanda suprarenală. O componentă endocrină există și la nivelul ovarelor sau pancreasului.

Știați că o dietă bazată pe morcovi poate ameliora simptomele sindromului premenstrual, inclusiv migrenele? Acest lucru se întâmplă deoarece morcovii conțin un tip special de fibră alimentară care permite eliminarea excesului de estrogen din corp.

Efectele benefice se observă și în cazul celor care suferă de insomnie sau artrită.

Pesticidele și alte substanțe chimice prezente în alimentație, dar și stresul conduc la o creștere a producției de estrogen. Și nu numai femeile suferă din această cauză.

Pentru a beneficia de rolul morcovilor în reglarea echilibrului estrogenului, sunt recomandați morcovii cultivați cât mai natural. Nu cumpărați morcovi fără coaja, deoarece aceasta previne creșterea bacteriilor dăunătoare.

Morcovii trebuie consumați cruzi, ideal între mese, ca o gustare.

Tot pentru reglarea diverșilor hormoni se recomandă ficatul, sursă importantă de vitamina A, dar și o hidratare corespunzătoare sau sportul.