Cum reduci şansele de a dezvolta cancer mamar

Mersul pe jos ajută la îndepărtarea grăsimii corporale, care poate produce hormonii ce stimulează cancerul precum estrogenul şi insulina.

Veste bună pentru persoanele de sex feminin – femeile cu vârsta peste 50 de ani care preferă plimbările în fiecare zi, exercițiile fizice, mişcarea şi diferite sporturi, indiferent de intensitate efortului, au mai puţine şanse de a suferi de cancer mamar.

Astfel, riscul de a dezvolta cancer mamar este mai mic cu 14% în rândul femeilor care au o activitatea fizică moderată, timp de 60 de minute în fiecare zi, în comparaţie cu cele care au o viaţă sedentară De asemenea, femeile care desfăşoară activităţi fizice intense au parte de protecţie dublă, iar riscul de a suferi de cancer mamar scade cu 25%.

Astfel, mersul pe jos ajută la îndepărtarea grăsimii corporale, care poate produce hormonii ce stimulează cancerul precum estrogenul şi insulina.

Dintre femeile care au participat la cercetare, cele care au mers cel puţin şapte ore pe săptămână au avut un risc cu 14% mai mic de a dezvolta cancer mamar, în comparaţie cu cele care au mers trei ore sau mai puţin pe săptămână.

Unul dintre cercetători a spus că ‘Orice activitate care ajută la creşterea pulsului reduce riscurile îmbolnăvirii, astfel că mersul pe jos este un mijloc ieftin şi gratuit de a fi activ’.

Nu uitați cât de important este să vă inspectați sânii periodic și să anunțați medicul dacă observați modificări.

Daca este diagnosticat precoce, inaintea raspandirii in organism, femeile cu cancer mamar au o rata de supravietuire la 5 ani de mai mult de 95% dintre cazuri.