Cum poate ajuta viața a peste 200 de copii un SMS cu textul MAMA la 8844

La începutul acestei luni, SOS Satele Copiilor România a lansat un nou îndemn de implicare prin donaţii, pornind de la ideea că din lipsuri nu se nasc visuri.

Sub sloganul „Viitorul strigă prezent!”, SOS Satele Copiilor România a pornit o campanie de strângere de fonduri, al cărei obiectiv este susținerea la scoală a celor aproximativ 200 de copii și tineri lipsiți de îngrijirea familiei biologice și care cresc acum sub ocrotirea organizației.

Donațiile colectate în această campanie vor fi utilizate în proporție de 100% pentru acoperirea cheltuielilor pe întreg parcursul anului școlar, cum ar fi achiziționarea de rechizite, îmbrăcăminte și încalțăminte nouă, a costurilor de îngrijire medicală, terapie psihologică, activități extra-școlare și educație de calitate.

Ideea campaniei pornește de la faptul că abandonul școlar sau absențele de la ore le răpesc copiilor șansa de a fi mari într-o zi. Pentru ei, viitorul este „absent”. Dar, lucrurile se pot schimba în bine, dacă investim acum pentru ca mâine sa fie bine.

Duminică, într-O Dimineață de Milioane cunoaștem doi tineri aflați în grija SOS Satele Copiilor și vedem cum ajutorul venit la momentul potrivit poate influența decisiv destine. După ora 10, în direct la Europa FM și video live pe pagina de Facebook Europa FM, le vom cunoaște pe Bianca și Ana.

Bianca are 14 ani și de luni va fi elevă în clasa a VI-a. A terminat clasa a V-a cu media 9,96, prima pe clasă, dar și pe Satul SOS București. A primit un premiu special în calitate de cel mai bun copil din Sat.

Ana are 15 ani și este reprezentanta în Consiliul Copiilor și al Tinerilor SOS. Este vocea lor și aduce mereu propuneri despre cum ar putea fi îmbunătățit programul zilnic în organizația SOS.

Cei care doresc să se implice, pot contribui prin mai multe metode:

donaţii online, folosind un card bancar, pe website-ul campaniei: www.viitorulprezent.sos-satelecopiilor.ro;
-donaţii prin SMS la 8844 cu textul Mama (2 Euro/ lună);
-donații bancare direct în contul bancar al organizației SOS Satele Copiilor România: RO84BACX0000001080003013.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS