Confidenţialitate

Cum lucrează Code for Romania pentru măsurarea și reducerea poluării | VIDEO

România este una dintre țările cu cele mai multe victime provocate de poluare din Uniunea Europeană. Singura modalitate de a acționa împotriva acestei amenințări este să înțelegem magnitudinea fenomenului prin extragerea și analizarea unor date corecte și complete legate de modul în care aceasta se manifestă la nivel național.

În același timp, reducerea poluării este una dintre cele mai mari provocări cu care umanitatea se confruntă în ultimele zeci de ani. Diminuarea efectelor nocive asupra planetei și a calității vieții este un demers care poate fi aplicat cu succes doar dacă se implementează măsuri concrete de control și reducere a factorilor poluanți.

Invitat în Misiunea Verde, Bogdan Ivănel, CEO și co-fondator Code for Romania, a vorbit despre cum lucrează asociația la realizarea și implementarea unor soluții de tehnologie civică menite să acționeze împotriva creșterii constante a factorilor poluanți.

Magnitudinea fenomenului este evaluată prin extragerea și analizarea unor date corecte și complete legate de modul în care indicii de poluare se manifestă la nivel național. Diminuarea efectelor nocive asupra planetei este un demers care poate fi aplicat cu succes doar prin implementarea unor măsuri concrete de control și reducere a factorilor poluanți, consideră Bogdan Ivănel, CEO și co-fondator Code for Romania.

”Studiem diferitele tipuri de reducere a nivelului de poluare precum: procese de repunere în uz, producție curată, eficiență energetică, eficiență în infrastructura de transport sau reducerea deșeurilor și generăm soluții cu impact la nivel sistemic pentru combaterea efectelor pe termen lung”, explică Code for Romania.

Toate soluțiile și stadiul lor de implementare sunt prezentate la adresa https://code4.ro/ro/environment-for-romania