Cum comentaţi legea care interzice fumatul în spaţiile publice?

Propunerea legislativă semnată de 22 de parlamentari, prin care se interzice total fumatul în spaţiile publice, a fost adoptată ieri de plenul Senatului, legea urmând să ajungă la Camera Deputaţilor unde se va lua decizia finală.

La Senat a stârnit un tămbălău înfiorător, după ce o senatoare celebră pentru opiniile sale mai ieșite așa din comun, și-a amenințat colegii cu o iniţiativă legislativă prin care s-ar interzice comercializarea alcoolului.

Comparația este interesantă pentru că și alcoolul dăunează grav sănătății, diferența fiind desigur, aceea legată de faptul că niciun fumător nu fumează de fapt singur.

Noua lege nu prevede interzicerea totală a fumatului în spațiile publice, așa cum ar fi străzile sau parcurile, ci în instotuțiile publice, așa cum sunt primăriile, școlile, spitalele, inclusiv cele private și, ce să vezi chiar în Senatul României. În acest moment fumatul este limitat la locurile special amenajate, iar dacă acest proiect trece si de camera Deputaţilor, spaţiile speciale pentru fumat vor fi desfiinţate.

Nu e mare dezbatere la parlament, dacă mă întrebaţi pe mine… dar haideţi să vă povestesc ceva … în lungile predici pe care colegul meu Vlad petreanu mi le ţine despre fumat la un moment dat mi-a zis… îţi dai seama că dacă fumatul s-ar inventa acum, în zilele noastre, sub nicio formă nu ar putea fi legalizat… Aşa este, dar lăsaţi-mă să cred că dacă s-ar inventa astăzi nici votca, ţuica sau wisky-ul n-ar putea fi legalizate. Aşa că, iertaţi-mă dacă vă întreb în continuare ce e mai rău să vezi pe stradă ? Un om care-şi expectorează fumul din plămâni sau un beţiv care-şi întoarce stomacul pe dos?

Haideţi să vedem până unde putem merge… n-aţi vrea să interzicem fumatul şi pe stradă şi în parcuri şi… oriunde, cu excepţia spaţiului privat? Dar chiar aşa, de ce nu interzicem şi consumul băuturilor alcoolice?

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-cum-comentati-legea-care-interzice-fumatul-in-spatiile-publice-19-03-2015?in=europafmromania/sets/rom-nia-n-direct”]