Cum arată trenul care merge cu 590km/h

Săptămâna aceasta, joi, un tren maglev, cu propulsie bazată pe levitaţia magnetică, a atins viteza record de 590 de kilometri pe oră şi a depăşit recordul anterior de viteză stabilit în urmă cu 12 ani de Central Japan Railway Co .

O purtătoare de cuvânt a Central Japan Railway Co a spus că noul record va fi, probabil, depăsit foarte curând, trenul de mare viteză urmând a fi testat din nou marţi, când ar putea atinge 600 de kilometri pe oră.

Potrivit companiei feroviare, testul de viteză a fost efectuat pentru a verifica performanţele vagoanelor, iar la bord s-au aflat 29 de tehnicieni.

Central Japan Railway Co a anunţat că planul său este ca trenurile să circule cu viteza maximă de 505 hilometri pe oră. Guvernul de la Tokyo a aprobat în octombrie 2014 construirea celei mai rapide linii de tren din lume, care va conecta capitala niponă de oraşul Nagoya în circa 40 de minute, mai puţin de jumătate din timpul de care are nevoie trenul de mare viteză Shinkansen pentru a parcurge distanţa de circa 350 de kilometri dintre cele două oraşe. Inaugurarea va avea loc peste 12 ani.