Cum arată şoseaua Transfăgărăşan la sfârşitul lunii mai – VIDEO

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, drumarii lucrează intens la îndepărtarea zăpezii de pe Transfăgărășan.

„Iarna și zăpada par să fie amintiri îndepărtate, nu-i așa? Nu și pentru colegii noștri de la Districtul Bâlea care lucrează intens la îndepărtarea zăpezii de pe Transfăgărășan.

Având în vedere cantitatea mare de zăpadă si piatra de pe carosabil, mai este cale lunga până când drumul va fi sigur pentru circulația publică”, scrie pe pagina de Facebook Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.

Celebrul drum leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu.

Şoseaua Transfăgărăşan ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

A fost construit, la ordinul lui Nicolae Ceauşescu, între 1970 și 1974, fiind unul dintre cele mai frumoase, dar și periculoase drumuri din lume.

Transfăgărășan

Iarna și zăpada par să fie amintiri îndepărtate nu-i așa? Nu și pentru colegii noștri de la Districtul Bâlea care lucrează intens la îndepărtarea zăpezii de pe Transfăgărășan. Având în vedere cantitatea mare de zăpadă si piatra de pe carosabil, mai este cale lunga până când drumul va fi sigur pentru circulația publică.

Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe 31 Mai 2018

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS