Confidenţialitate

Cu sprijinul Rompetrol, Teach for Romania susține educația în zonele rurale și mediile defavorizate | VIDEO (P)

Pentru un tânăr în România de astăzi, educația, cunoștințele pe care le dobândește și mediul în care crește sunt cruciale pentru oportunitățile la care are acces mai departe.

În acest context, Teach for Romania, o organizație non-guvernamentală, parte din rețeaua globală Teach for All,  caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile.

Cu sprijinul Rompetrol, Teach for Romania s-a implicat tot mai mult în dezvoltarea educației în zonele rurale, iar poveștile de succes nu au întârziat să apară.   De la profesori care au motivat tot mai mulți elevi să-și continue studiile și după clasa a VIII-a, la corectarea unor diagnostice care-i împiedicau pe unii copii să citească sau vorbească corect. Totul s-a făcut printr-o strânsă legătură a profesorilor cu elevii și familiile lor, dar și urmând modele noi de predare, descoperite cu ajutorul Teach for Romania.

Mara Niculescu, directorul de comunicare Teach for Romania, vorbește, în interviul acordat Europa FM, despre cum pot fi ajutați copiii să învețe și să aibă un viitor mai bun :