Confidenţialitate

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, filmul „La drum”, regizat de Dumitru Budrala, va fi disponibil gratuit online

Pe 15 ianuarie , cu ocazia Zilei Culturii Naționale, filmul „La drum” , regizat de Dumitru Budrala, va fi disponibil gratuit pe Facebook Astra Film Festival și pe canalul de YouTube Dumitru Budrala.

Recompensat cu numeroase premii la festivaluri naționale și internaționale, filmul „La drum” poate fi considerat o versiune modernă a Mioriței.

„La drum” a fost filmat în 1996 și urmărește, de la firul ierbii, o călătorie atipică. După ce tatăl lui este ucis într-o pădure, un tânăr dintr-o comunitate pastorală din sudul Transilvaniei se trezește cu o „moștenire” pe care nu și-a dorit-o: o mie de oi, cinci măgari, șapte câini și patru ciobani angajați.

Spre deosebire de eroul din balada ”Miorița”, tânărul nostru cioban decide că oile trebuie să ajungă acasă. Așa că pornește într-o călătorie de-a lungul căreia trebuie să doarmă sub cerul liber, să lupte cu vremea rea și cu prejudecățile șoferilor de tir, și mai ales, să învețe să se stăpânească.

„La drum” , filmul regizat de Dumitru Budrala, conține povești și secvențe puternice și memorabile. De la felul în care mănâncă eroul principal, cum cântă sau se distrează ciobanii, până la discuții filozofice despre înțelepciunea celui care a inventat nailonul cu care ciobanii se apără de ploaie.