Confidenţialitate

Cu 4 astronauţi la bord, o rachetă a SpaceX a decolat cu succes spre ISS | VIDEO

O rachetă a companiei SpaceX a decolat, duminică, de la centrul spaţial Kennedy din Florida spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Momentul a fost transmis în direct pe site-ul NASA.

La bordul navei se află astronauţii NASA Michael Hopkins, Victor Glover şi Shannon Walker, împreună cu Soichi Noguchi de la agenţia spaţială japoneză, care îşi încep misiunea de şase luni spre şi de pe ISS.

Cei 4 vor ajunge pe ISS în aproximativ 11 ore de la lansare.

Este al doilea zbor cu echipaj uman asigurat de SpaceX, o companie privată fondată de antreprenorul Elon Musk, după lansarea istorică a astronauţilor Bob Behnken şi Doug Hurley în luna mai la bordul unei nave spaţiale Crew Dragon, notează DPA.

Pentru SpaceX, aceasta este ultima demonstraţie majoră necesară înainte ca NASA să-i certifice sistemul de nave spaţiale pentru zboruri regulate cu echipaj uman, pregătind, de asemenea, calea pentru posibile zboruri turistice.

Agenţia spaţială americană speră şi ea că lansarea de duminică va marca începutul multor zboruri regulate cu echipaj de pe sol american către ISS, după nouă ani de dependenţă de rachetele ruseşti Soiuz, care sunt lansate de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, scrie şi AFP.