Cristian Ţopescu: Patinatorii de viteză olandezi domină întrecerile de la Soci. Află de ce!

Cristian Ţopescu a explicat în ‘Deşteptarea’ cum au ajuns patinatorii de viteză olandezi să domine întrecerile de la Soci.

Sportivul olandez Sven Kramer a câştigat, sâmbătă, la Soci, pentru a doua oară consecutiv titlul olimpic în proba de 5.000 de metri la patinaj viteză. De altfel nu este singurul titlu adjudecat de olandezi. Cristian Ţopescu a explicat în ‘Deşteptarea’ cum au ajuns patinatorii de viteză olandezi să domine întrecerile de la Soci.

Ascultă înregistrarea din Deşteptarea pentru a afla secretul olandezilor!

SOCI 2014, pe scurt

Sportiva elveţiană Dominique Gisin şi slovena Tina Maze au câştigat medalia de aur la proba de coborâre din concursul de schi alpin de la Jocurile Olimpice de la Soci, reuşind o premieră în istoria acestui sport. Sportiva germană Carina Vogt a devenit prima campioană olimpică la sărituri cu schiurile din istorie, marţi, la Soci, în timp ce japoneza Sara Takanashi, marea favorită, a ocupat locul patru.

În timpul primei manşe de pregătiri din preziua competiţiei olimpice, echipajul masculin al României de sanie dublu, format din Radu Nicolae Şovaială – pilot şi Alexandru Teodorescu – copilot, s-a răsturnat înainte de a încheia cursa, iar sania a fost avariată. În ciuda faptului că reprezentantii noştri s-au prezentat cu sania de rezervă, directorul competiţiei nu a permis înscrierea echipajului României în întrecerea olimpică programată miercuri. Oficialii au invocat noile măsuri de siguranţă impuse după Jocurile Olimpice de la Vancouver, din 2010, când, de asemenea înainte de finalul primei curse de acomodare cu pista, georgianul Nodar Kumaritashvili, în vârstă de 21 de ani, a zburat în afara spaţiului de competiţie, accidentul soldându-se cu moartea sportivului. Echipajul Şovăială – Teodorescu a fost cooptat în Echipa Olimpica a Romaniei în locul tandemului Paul Ifrim – pilot şi Andrei Anghel – copilot, obligat să se retragă din cauza accidentării pilotului