Credeți că partidul democrat social se poate moderniza sub Liviu Dragnea? Cum vedeţi viitoarea guvernare?

De azi Liviu Dragnea este incontestabilul lider maximo al PSD, fiind votat de 81% dintre membrii acestui partid, adică de aproape jumătate de milion de cetățeni români.

Candidatura de unul singur a lui Liviu Dragnea arată puterea și influența acestui personaj, iar numărul mare de oameni care și-au adus adeziunea într-un scrutin de unul singur arată cel puțin popularitatea lui Dragnea în rândul pesediștilor, dacă nu cumva ceva mai mult.

Departe de a fi fosrt erodat de guvernare, Partidul Social Democrat pare a oferi României pentru următorul an, până la alegeri, două variante mari și late  ori cu un Ponta la Palatul Victoria dar ținut din scurt de către liderul Liviu Dragnea, ori cu un alt premier, tot de la PSD, care nu văd cum ar putea fi altfel decât p marionetă a aceluiași lider.

Am exclus deocamdată varianta cu Liviu Dragnea prim ministru, căci dacă nu scapă de condamnarea cu suspendare nu cred că președintele Klaus Iohannis îl va nominaliza pe Dragnea.

Nu putem exclude totuși o variantă în care toată lumea așteaptă finalizarea judecării recursului la Curtea Supremă, a sentinței prin care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la un an cu suspendare, pentru fraudarea referendumului din 2012.

În această variantă nimic nu mai poate sta în calea lui Liviu Dragnea către funcția de prim ministru al României și atunci este posibilă chiar înlocuirea lui Ponta, direct cu Dragnea. Președintele Klaus Iohannis nu ar putea în acel caz să facă mare lucru, fără să-i calce pe urme predecesorului său la Palatul Cotroceni.

Așa că, vă place sau nu vă place, Liviu Dragnea este omul zilei și ar putea deveni omul anului sau chiar al viitorului cincinal.

Mărimea PSD, dovedită chiar și la acest scrutin intern arată că acest partid nu va putea fi ignorat în politica românească, el fie va continua să conducă România direct sau într-o alianță, fie, chiar presupunând că după alegerile de anul viitor, sau mai devreme, va intra în opoziție, PSD va continua să fie un partid suficient de mare încât să influențeze în bine sau în rău soarta țării.

Azi, fiind clipa de glorie a lui Liviu Dragnea, o să vă propun să discutăm mai mult despre el. Are 53 de ani, deci este un lider tânăr, chiar dacă nu atât de tânăr precum Ponta, este inginer la bază, a fost inițial la PD-ul lui Petre Roman și Traian Băsescu, prefect de Teleorman, apoi trece la PSD și devine președintele acestui județ. Din 2012 a ocupat funcția de vicepremier și tot de atunci Liviu Dragnea a condus de facto PSD-ul.

Acum Dragnea vorbește despre modernizarea PSD, deși nu e clar cam ce ar însemna asta în viziunea celui mai de puternic lider al baronilor locali din România.

Credeți că partidul democrat social se poate moderniza sub Liviu Dragnea, sau ar trebui să îl regretăm deja pe Victor Ponta? Cum vedeți perspectiva României cu un PSD la guvernare, sub conducerea lui Liviu Dragnea? Dar cât de diferită este ea, perspectiva, într-o guvernare liberală, cu Blaga, Gorghiu sau Predoiu?

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599 sau comentând direct aici!