Craciun in stil sasesc in satul brasovean Cristian

Turiștii se pot caza de sărbători la pensiunile și hotelurile din localitate.

Turiștii care vor să petreacă sărbătorile într-o destinație liniștită pot alege satul Cristian din județul Brașov. Localitatea se află la 9 kilometri de orașul Brașov. Vizitatorii găsesc aici condiții de cazare foarte bune și mai multe obiective turistice.

În ceea ce privește obiectivele turistice, ca în orice așezare care poartă amprenta sașilor există o biserică fortificată. În Cristian, lăcașul a fost construit prin secolul al 13-lea. Se află în centrul satului, așa că e imposibil să îl ratăm. Trebuie văzută și Biserica ortodoxă, ridicată înainte de 1800. Vom găsi aici potirul făcut în atelierul de argintărie al domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Cât privește cazarea, turiștii au de unde alege: sunt pensiuni și hoteluri pentru toate gusturile și buzunarele. Există chiar și un conac, în care oaspeții găsesc o atmosferă cu totul specială. Se numește Conacul Ambient și este construit în stilul tradițional săsesc, povesteste directorul unității, Ciprian Dogaru. (AUDIO 1)

În acest cadru, turiștii care petrec aici Crăciunul sau Revelionul sunt întâmpinați cu bucate tradiționale românești. (AUDIO 2)

Cei care iubesc natura au un motiv în plus să meargă în satul Cristian: în apropiere se află o pădure de stejari, protejată de lege. Unii arbori au de peste 400 de ani.