COVID-19: Un test pentru anticorpi creat de Roche, autorizat în regim de urgență în SUA

Compania Roche Holding AG a primit din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) aprobarea, în regim de urgență, pentru un test de anticorpi, care determină dacă oamenii au fost vreodată infectaţi cu noul coronavirus, relatează Reuters.

Producătorul elveţian s-a angajasat anterior să pună la dispoziţie testul de anticorpi până la începutul lunii mai şi să majoreze, până în iunie, producţia până la „zeci de milioane” pe lună.

Compania cu sediul la Basel realizează, de asemenea, teste moleculare separate pentru identificarea persoanelor cu infecţii active cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala respiratorie COVID-19.

Roche a anunţat că testul său de anticorpi, Elecsys Anti-SARS-CoV-2, are o rată de specificitate de aproximativ 99,8% şi o rată de acuitate de 100%.

Alte companii, inclusiv laboratoarele Abbott (SUA) sau DiaSorin (Italia) au dezvoltat, de asemenea, teste pentru identificarea anticorpilor care se dezvoltă după ce cineva a intrat în contact cu virusul.

Ambele au primit recent autorizaţia de urgenţă din partea FDA pentru testele lor.

Ţările au diverse planuri de a utiliza astfel de teste pentru a înţelege mai bine efectele noului coronavirus şi, de asemenea, de a-i identifica pe cei care au fost infectaţi, dar au prezentat doar simptome uşoare sau deloc.

Un rezultat fals-pozitiv eronat ar putea duce la concluzia greşită că cineva are imunitate.

Roche a transmis că testul său de anticorpi necesită o prelevare intravenoasă de sânge pentru a determina prezenţa anticorpilor incluzând imunoglobulina G (IgG), care rămâne mai mult timp în corpul uman, sugerând o posibilă imunitate.

FDA a fost criticată pentru că nu a acţionat suficient de repede în ceea ce priveşte testele de diagnostic pentru noul coronavirus.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS