COVID-19: Aproape o mie de noi decese în SUA

Statele Unite au raportat, joi, 941 de decese suplimentare atribuite noului coronavirus, ridicând la 113.774 numărul cazurilor mortale de COVID-19, potrivit centralizării realizate de universitatea americană Johns Hopkins.

Potrivit France Presse, prima putere economică mondială este, în valoare absolută, ţara cea mai afectată de pandemie, atât în număr de decese, cât şi de cazuri diagnosticate (2.021.990).

Cifra este, cel mai probabil inferioară realităţii, ţinând cont de dificultatea accesului la teste întâmpinată la începutul pandemiei.

Statele Unite continuă să înregistreze circa 20.000 de noi cazuri de COVID-19 zilnic şi nu reuşeşte să modifice această curbă a noilor contaminări, unele zone preluând ştafeta de la altele.

În anumite regiuni rurale, relativ ferite într-o primă fază, numărul spitalizărilor este în prezent mai important decât în urmă cu o lună.

În timp ce temerile legate de al doilea val îi cuprind pe antreprenori şi investitori, secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat că ţara „nu va putea să îşi închidă economia din nou”.

„Cred că am învăţat că dacă oprim economia, provocăm mai multe pagube”, a adăugat el, explicând că acum sunt suficiente capacităţi de testare şi locuri în spitale pentru a evita noi restricţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS