COSR îl vrea pe Nicolae Forminte ca antrenor al lotului feminin de gimnastică

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman vrea sa ia masuri administrative la Federatia Romana de Gimnastica, dupa ce echipa feminina a avut cea mai slaba evolutie din istorie la Campionatele Mondiale din Scotia.

Fetele pregatite de Cristian Moldovan, Lacramioara Mondovan si Lucian Sandu au terminat pe locul al 13-lea, ratand astfel o calificare directa la Olimpiada de anul viitor si vor nevoite sa participe in aprilie la un turneu preolimpic pentru a merge la Rio.

Printr-o scrisoare semnata de presedintele Alin PetracheCOSR le-a solicitat lui Octavian Belu si Mariana Bitang sa lamureasca rolul in pregatirea echipei si recomanda numirea lui Nicolae Forminte ca antrenor al lotului. In plus, se propune angajarea unui tehnician strain, pentru gimnastele care concureaza la paralele. Masurile urmeaza sa fie analizate de presedintele Federatiei de specialitate – Adrian Stoica.

Amintim, Romania a participat la Mondialele de la Glasgow fara “veterana” Catalina Ponor, care nu s-a refacut in urma unor probleme medicale – iar inaintea competitiei a ramas si fara una dintre cele mai valoroase sportive: Anamaria Ocolisan, care s-a accidentat la glezna.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS