Cosmina Stratan şi Maria Drăguş au câştigat trofeul Shooting Stars 2014

Cosmina Stratan şi Maria Drăguş se numără printre cei 10 actori care au primit luni seară, din mâinile celebrilor artişti Stellan Skarsgård şi Bruno Ganz, trofeele programului Shooting Stars 2014, dedicat tinerelor talente europene, care s-a desfăşurat între 8 şi 10 februarie, la Berlin.

Cosmina Stratan, actriţa premiată cu distincţia pentru cea mai bună interpretare feminină la Cannes în 2012, s-a aflat zilele acestea şi în centrul atenţiei la Festivalul de Film la Berlin, fiind unul dintre cei 10 tineri actori europeni selectaţi în prestigiosul program internaţional Shooting Stars.

Ea povestea weekendul trecut, în emisiunea ‘O dimineaţă de milioane’, despre aşteptările de la prestigiosul program internaţional Shooting Stars. Click aici pentru a reasculta interviul!

‘Întâlnirile pe care le are un actor de obicei cu agenţi şi directori de casting în câteva luni bune s-au întâmplat la Berlin în trei zile. Este o experienţă extrem de benefică pentru cariera oricărui actor. Am avut şansa să formăm repede o echipă, nu doar pe hârtie, şi să ne bucurăm de tot ceea ce a avut de oferit Shooting Stars ca într-un carusel. Am fost cronometraţi şi răsfăţaţi. E mare lucru să te simţi mândru de nişte oameni pe care îi ştii de două zile şi, poate, unul dintre cele mai emoţionante momente ale programului a fost atunci când ne-am dat seama cu toţii că am vrea sa fim colegi cândva’, a spus Cosmina Stratan despre experienţa ei la Shooting Stars.

Tot la ediţia din 2014 a programului Shooting Stars a fost selectată actriţa de origine română Maria Victoria Drăguş, cunoscută pentru rolul din filmul ‘Panglica albă/ Das Weisse Band’, în regia lui Michael Haneke, pentru care a fost premiată, de altfel, de Academia de film germană.

Tânăra actriţă germană Maria Victoria Drăguş, în vârstă de 17 ani, este de origine română, tatăl ei fiind originar din localitatea Pechea din judeţul Galaţi.