Confidenţialitate

Coronavirus în România: 33 de noi infecții și două decese asociate Covid

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, duminică, 33 de noi infecții cu SARS-CoV-2.

Cele mai multe cazuri nou confirmate au fost înregistrate în Bucureşti (9) şi judeţele Prahova (8), alături de Vâlcea, Cluj, Braşov şi Argeş (câte 3).

În schimb, în 26 de judeţe nu s-a înregistrat niciun caz nou.

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţele Prahova – 0,10, Ilfov – 0,8 şi Dolj – 0,7. De asemenea, GCS arată că numărul total de cazuri aferent judeţului Tmiş a fost actualizat, fiind trecut minus un caz.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate două decese ale unor persoane bolnave de COVID-19, iar un deces a fost raportat din perioada anterioară.

Persoanele care au murit erau internate în spitalele din Cluj, Neamţ, Sibiu.

Decesul anterior intervalului actual a fost introdus în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, de către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, în urma verificărilor efectuate şi s-a produs în luna decembrie 2020, în judeţul Cluj.

Dintre cele trei decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 ani, un deces la categoria de vârstă 70-79 ani şi un deces la categoria de vârstă peste 80 ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, precizează GCS.

De la începutul pandemiei, în total, 33.928 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

În total, 400 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 67 la terapie intensivă, a adăugat GCS.

Pe teritoriul României, 1.821 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 705 persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 18.656 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 35 de persoane.