Confidenţialitate

Cornwall – bijuteria necunoscută a Angliei – GALERIE FOTO

Cornwall-paravion

Vorbim astăzi, la Jurnal de Bord, despre o destinație mai puțin cunoscută …sau poate că e cunoscută, corect ar fi mai puțin frecventată de români.

E vorba de zona de sud-vest a Angliei, practic o peninsulă a insulei, cu peisaje dramatice despreinse parcă din romanele gotice sau din filmele Agathei Christie – CORNWALL.

Piesajele din această regiune atrag, într-adevăr,  cel mai mult turiștii. Sunt peisaje care îți taie răsuflarea. Dealurile sunt acoperite de gazonul perfect englezesc, care e verde tot timpul anului iar casele au aspectul acela misterios din romanele Agathei Christie. De fapt, cunoscuta scriitoare de romane polițiste a și scris Misterul din Cornwall.

Aici se află o fabuloasă colecţie de plante provenite din întreaga lume, concentrate în două domuri transparente. Proiectul se numește, cum altfel decât EDEN. The Lost Gardens of Heligan, un complex imens de pereţi de flori şi grădini de legume alese este o altă destinație căutată. O imensa grădină ocupă nu mai puţin de 80 de hectare.

Sunt câteva localități de-a dreptul fermecătoare, străduțe pavate cu piatră, pline de atelierele unor artiști care vin vara și pictează acolo aceste minunate peisaje, magazine și restaurante cochete. Una dintre localitățile reprezentative pentru Cornwall este St Ives. Un sat de pescari, cu un far pe o limbă de nisip, și cu o plajă superbă.

Iar plaja din St Ives a fost plasată pe locul 6 în topul celor mai frumoase plaje stabilit de TripAdvisor, în 2010. Unele sunt izolate și preferate de cei care fac surfing.

Marea Britanie este prin excelență o destinație nu foarte ieftină. Britanicii adoră zona. Ideea e că se ajunge puțin cam greu. Noi ar trebui să ajungem mai întâi la Londra, iar de acolo, cu trenul, o călătorie de vreo 5 ore, destul de scumpă – 60 de lire biletul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

735x200 paravion

FOTO: Oscar Johns / Shutterstock.com