Cornel Ilie, Vunk: ‘Ziua voastră e fix la o zi după a mea. Mi-e imposibil să o uit’ (AUDIO)

Cornel Ilie a fost invitat, luni, 26 mai, în studioul Europa FM unde a stat de vorbă, în direct cu Radu Constantinescu, despre cum au fost primii 14 ani de viaţă ai postului de radio.

Postul de radio Europa FM a fost parte din viaţa lui Cornel Ilie încă de la început, după cum i-a mărturisit lui Radu Constantinescu în direct.

‘Prima dată sediul era chiar la câteva străzi de mine. Drumul meu trecea chiar acolo pe la intrarea unde era sediul vostru’, şi-a amintit artistul. El a spus că reţine foarte uşor ziua Europa FM pentru că vine fix la o zi după ziua lui de naştere.

Ce l-a cucerit pe Cornel Ilie la Europa FM aflaţi reascultând înregistrarea din emisiunea ‘Drum cu Prioritate’.

Europa FM este de 14 ani pe aceeaşi frecvenţă cu tine

Viaţa se schimbă’ – acesta este anunţul care pregătea lansarea primului post de radio privat cu acoperire naţională. Pe 26 mai 2000, la ora 16:00, George Zafiu îşi deschidea microfonul şi rostea primele cuvinte pe frecvenţele postului de radio care avea să scrie istorie în presa românească.

Lansarea Europa FM a fost transmisă de postul public pe canalul 2. Din această cauză, George Zafiu a avut supriza să descopere schimbări în studio cu doar câteva zeci de minute înainte de emisie. Asta se întâmpla pentru că echipa TVR căuta cele mai bune unghiuri de filmare şi locurile potrivite pentru lumini, iar scenariul părea că se schimbă şi tot schimbă. Nu însă şi desfăşurătorul primei emisiuni de la Europa FM. Totul a fost pus la punct cu mult timp înainte, corespondenţii din ţară erau gata să dea primul salut live iar totul a decurs şnur, în ciuda emoţiilor.

‘Ascultaţi Europa FM. Este ora 16. Din acest moment suntem împreună! Viaţa s-a schimbat!’, a fost anunţul făcut de George Zafiu după care a urmat prima piesă difuzată de Europa FM – John Lennon – ‘Imagine’.