Coreea de Nord ameninţă că ar putea testa o bombă cu hidrogen în Pacific

Coreea de Nord ameninţă că ar putea testa o bombă cu hidrogen în Pacific, anunță chiar ministrul nord-coreean de Externe. Ri Yong Ho a declarat că Phenianul ar putea  testa o bombă cu hidrogen în oceanul Pacific. Testul ar avea o amploare fără precedent.

Foreign Minister Ri Yong Ho says North may consider hydrogen bomb on the Pacific Ocean. 22-09-2017 pic.twitter.com/FxgR0KkoEl

Reacția vine după ce, preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord,  ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului:

SUA dau dovadă de multă răbdare, dar dacă va fi obligată să se apere sau să îi apere pe aliații săi, NU vom avea de ales decât să distrugem total Coreea de Nord.  Omul rachetă se află  într-o misiune sinucigașă, ce îl vizează atât pe el cât și regimul său, a spus Trump.   

Apoi, liderul nord-coreean Kim Jong-un  l-a amenințat la televiziunea de stat, pe Donald Trump, pe care îl numeşte nebun:

„Acum, că Trump a negat existenţa şi ne-a insultat pe mine şi ţara mea în faţa întregii lumi şi a făcut cea mai agresivă declaraţie de război din istorie”, Coreea de Nord va lua în calcul „contraacţiuni extreme” pentru a-l face „să plătească scump” pentru discurs, a adăugat Kim-Jong-un. Liderul nord coreean a încheiat spunând că în mod cert îl va îmblânzi pe americanul „nebun şi senil”.

Președintele american a semnat recent un ordin prin care a înăsprit sancţiunile vizând Coreea de Nord, pentru programul nuclear.  Măsurile vizează comerţul cu produsele textile, pescuitul, tehnologia informatică şi industriile de manufactură nord-coreene.

Japonia, singura ţară care a suferit vreodată un atac nuclear, a descris ameninţarea drept “complet inacceptabilă”.

Donald Trump, la ONU: SUA pot ‘distruge’ o Coree de Nord agresivă

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare