Confidenţialitate

Cordon umanitar pentru evacuarea soldaților răniți din oțelăria Azovstal. Președintele Zelenski: Ucraina are nevoie de eroi în viață | VIDEO

Un cordon umanitar a permis, luni seară, evacuarea soldaților ucraineni răniţi din subsolurile oțelăriei Azovstal.

Mai multe vehicule ale rușilor au fost mobilizate la combinatul din Mariupol, ultim bastion al rezistenței din acest oraș, aflat sub asaltul invadatorilor de mai multe săptămâni.

Cei 53 de răniți au fost duși de ruși la un spital din Novoazovsk, oraș aflat sub controlul separatiștilor din Doneţk. Alți 211 au fost transportaţi la Olenivka,  urmând a fi recuperați cu toții, ulterior, printr-un schimb de prizonieri.

Statul Major al Ucrainei a confirmat ordinul dat Garnizoanei Mariupol staționate la Azovstal de a “salva viețile soldaților”. “Garnizoana Mariupol și-a îndeplinit misiunea. Sunt eroi ai timpului nostru, vor rămâne pentru totdeauna în istorie”, se precizează într-un comunicat.

“Ucraina are nevoie de eroi în viață. Acesta este principiul nostru. Cred că fiecare persoană decentă va înțelege aceste cuvinte”, a spus președintele Volodimir Zelenski.

Partea ucraineană a respins scenariul propagandei ruse, care anunțase o “capitulare” a luptătorilor din catacombele Azovstal.

 

  • Știrea se actualizează