Confidenţialitate

Copa América: Brazilia a învins Venezuela, scor 3-0, în meciul inaugural | VIDEO

Selecţionata Braziliei a învins fără drept de apel reprezentativa Venezuelei, scor 3-0, în primul meci din cadrul turneului Copa América la fotbal.

Partida inugurală s-a disputat cu porţile închise, duminică, pe stadionul Mane Garrincha din capitala Brasilia.

Selecao a deschis scorul în prima repriză, prin Marquinho, iar apoi şi-a majorat avantajul după pauză, prin starul Neymar, care a transformat o lovitură de la 11 metri (63), ajungând la un total de 67 de goluri înscrise în tricoul naţionalei ţării sale. N

Neymar se află acum la doar zece reuşite de cel mai bun marcator din istoria naţionalei Braziliei, legendarul Pele, notează Agerpres.

Rezultatul final al acestui meci, contând pentru Grupa B a competiţiei, a fost stabilit de Gabriel Barbosa ‘Gabigol’, în minutul 88.

Venezuela, al cărei lot a fost decimat de infecțiile cu SARS-CoV-2, a încercat să se apere cât mai compact şi să reducă proporţiile scorului, în duelul cu cvintupla campioană mondială.

În cealaltă partidă din această grupă, disputată duminică seara, pe Arena Pantanal din Cuiaba, Columbia s-a impus la limită, cu 1-0, în faţa Ecuadorului, printr-un gol marcat de Edwin Cardona.

Marţi, sunt programate primele două jocuri din Grupa A a turneului Copa America: Argentina – Chile (la Rio de Janeiro) şi Paraguay – Bolivia (la Goiania)

Amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, turneul trebuia să fie găzduit iniţial de Columbia şi Argentina, dar a fost mutat în Brazilia.

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a fost nevoită să renunţe la meciurile găzduite de Columbia din cauza mişcărilor sociale din această ţară, în timp ce Argentina s-a retras ca urmare a crizei sanitare generate de pandemia de coronavirus.