Confidenţialitate

Coolinaria: Tartă crocantă cu roșii și mozzarella Fresca Delaco (P)

Dacă și voi sunteți îndrăgostiți de roșii și vreți să le intensificati și mai mult gustul, o puteți face lăsându-le la cuptor câteva minute. Iar în tarta această cu un blat super fin și crocant, mozzarella proaspătă și cremoasă Delaco, se potrivesc la fix! Și aveți nevoie de foarte puține ingrediente!

  • 200 g unt
  • 350 g făină
  • 2-3 linguri de apă (cât să ajute la omogenizarea aluatului)
  • 200 g mozzarella Fresca Delaco
  • 600g de roșii
  • 1 usturoi
  • busuioc după gust

Amestecați untul la temperatura camerei cu făina. Veți obține un aluat foarte sfărâmicios, dar pentru a-l omogineza adăugați 50 ml de apă și continuați să frământați până obțineți o cocă fermă și nelipicioasă.

Aluatul obținut îl întindeți apoi pe fundul unei tavi (poate fi folosită o tavă cu diametrul de 24 cm) și faceți mici găurele cu furculița.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți apoi aluatul din tavă timp de 10 minute.

După ce timpul s-a scurs, așezați felii de mozzarella pe crusta parțial coaptă, adăugați apoi felii de roșii, câțiva căței de usturoi și frunze de busuioc. Tarta poate fi adaptată și cu alte legume coapte, de exemplu pot fi adăugați dovlecei, ardei și vinete coapte înainte.

Lăsați la copt timp de 30 de minute, până când roșiile încep să își schimbe forma, mozzarella să se topească, iar aluatul capătă o crustă aurie.

Tarta această poate fi servită atât caldă, cât și rece, alături de o salată sau un sos de iaurt.

Rețeta recomandată de De mâncare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.