Confidenţialitate

Coolinaria: Rețetă de Lasagna cu vinete și Mozzarella Delaco | VIDEO

Rețetă de Lasagna cu vinete:

Această rețetă este excepțională și, după cum îi spune numele, este o lasagna ce conține vinete și bacon în loc de carne tocată.

E nevoie, evident, de foi de lasagna, pe care mai degrabă le cumperi sau dacă știi sa le faci, cu atât mai bine; de două vinete mici, două conserve de rosii italienești (de preferat cele întregi, decojite, pe care le mărunțim singurei, sunt cele mai gustoase), parmezan ras, după gust, 250 de grame de bacon, cam tot atâta mozzarella Delaco și sos bechamel în care, dacă vă place, puneți niște nucșoară, e de mare efect!

Tai vinetele felii de 3-4 mm și le tragi la tigaie cu foarte puțin ulei cât să se aurească pe ambele părți. Roșiile tocate le pui în blender cu parmezanul și baconul cubulețe, rumenit în prealabil în tigaie.

Mixezi doar puțin, cât să fie mărunțit baconul, nu faci o pastă. Mozzarella o tai felii subțiri. Fierbi foile de aluat.

Și montezi lasagna: într-un vas adânc, de yena sau teflon ori poate chiar o formă de cozonac, începi cu un strat subțire din sosul de roșii, urmat de o foaie de aluat, din nou roșii și puțin bechamel, apoi felii de vinete și cele de mozzarella Delaco. Și tot așa până sus, iar ultima foaie de aluat o acoperi doar cu bechamel.

Cuptor încins la 180 de grade, aproximativ 20 minute.

Rețeta din Deșteptarea este prezentată de Mozzarella Delaco.

Mozzarella Delaco este făcută special pentru preparate calde. Brânză mozzarella maturată e apropiată ca textură de binecunoscutul cașcaval. O recomandăm în special pentru sendvișuri, paste, lasagna și bineînțeles, pizza. Datorită texturii sale mai ferme, se lucrează foarte bine cu ea în bucătărie: se taie și se răzuie ușor, iar în final se topește apetisant peste gustările pregătite.