Coolinaria: Inele primavera a la Pastia

La Coolinaria, Luca Pastia preia comanda cu ceva bun și la modă, o rețetă trendy potrivită și pentru cei care țin post, preparată cu penne rigate Pambac.

Se călește ceapa tocată mărunt în ulei de măsline și când este translucidă se adăuga morcovii tăiați felii subțiri, ardeii capia cuburi și ingredientul trendy: zucchini (cubulețe sau felii). Se călesc legumele la foc mediu, se adaugă busuioc, sare și piper.

După două minute, adăugăm vinul și mărim focul pentru un minut. Revenim la foc mediu și adăugăm roșiile din conservă, mărunțite la cuțit în prealabil și cubul de supă de legume dizolvat într-o cană cu apă. Lăsăm acoperit până scade suficient, 5-10 minute, după gust. Între timp, se fierb al dente, respectând instrucțiunile de pe pachet.

Gustul care îți vine bine!
Când sunt gata, pastele Pambac se scurg și se adaugă în cratița în care se află legumele pentru un minut.
La final se mai pune ceva bun si la modă, coriandru tocat mărunt sau, pentru cei care nu îl agreează, pătrunjel. Și bineînțeles parmezan sau orice brânză tare vă place, rasă. Pentru amatorii de picant, ardeiul iute intră în ecuație odată cu morcovii și ardeii capia.


Ingrediente pentru 4 porții:

ulei de măsline
1 cub de supă de legume
2 cepe galbene
3 morcovi potriviți
2 ardei capia
1 zucchini
1 conservă de roșii decojite
100 ml vin alb
Pătrunjel
Parmezan