Confidenţialitate

Coolinaria: Galette cu legume și cașcaval Sofia de la Delaco

La CoolinariaVlad, George și Luca ne arată cum să preparăm o rețetă delicioasă: galette cu legume și cașcaval Sofia de la Delaco.

GALETTE CU LEGUME SI CASCAVAL 

6 portii

Timp de preparare: 1 ora si 30 min

INGREDIENTE:

Galette:

220 grame faina integrala

125 gr unt rece

1/2 lingurita sare

3-4 linguri de apa

Umplutura:

150 grame sos de rosii cu busuioc

150 grame cascaval Sofia Delaco razuit

o  vanata

un dovlecel

o ceapa rosie mica

1 lingurita usturoi pudra

1/2 lingurita sare

Mod de lucru:

  1. Se amesteca intr-un bol faina, sarea si se incorporeaza untul framantand cu mana. La nevoie se mai adauga 2-3 linguri de apa rece pentru a se forma un aluat. Aluatul format se lasa la frigider timp de 20-30 min.
  2. Vanata si dovlecelul se taie cubulete si se calesc in ulei incins pentru cateva minute (5-6 min) . La final se pun intr-un bol si se adauga pudra de usturoi si sare .
  3. Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe o suprafata presarata cu faina in forma aproximativa de cerc.
  4. In mijloc se unge cu sosul de rosii, se presara cascaval razuit dupa care se aranjeaza vinetele,usturoiul si ceapa. La final se presara putin cascaval si deasupra legumelor.
  5. Marginile aluatului se aduc spre interior astfel incat sa cuprinda toata umplutura. La final se ung marginile cu ou si se presara seminte.
  6. La cuptor, tarta va sta 40-45 minute si se lasa la racit pentru 5 minute inainte de a se servi.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.